Hogyan lehet megszabadulni a rossz szagok gyorsan a lakásban

H

Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan lehet gyorsan eltávolítani a kellemetlen szagokat a lakásból:

 • tűz után
 • a megégett ételtől
 • dohányfüsttől
 • Vizelet (macska vagy ágyhoz kötött).
 • Egyszerű és hatékony módszereket javasoltunk, amelyekkel otthonának minden helyiségébe visszahozhatja a frissességet.

Hogyan lehet eltávolítani az égő szagot a tűz után

Egyetlen helyiségben keletkezett tűz vagy egy égő tárgy után a füst minden helyiségre átterjed. Minden tárgy és felület kellemetlen szagot áraszt.

Amikor a tűz után takarítani kezd, tegyen mindent, ami elszenesedett és elégett, közvetlenül a szemetesbe. Nyissa ki az ablakokat és az ajtókat, és alaposan szellőztesse ki a helyiséget. Távolítsa el a tüllt és a függönyöket az ablakokról, távolítsa el a szőnyegeket a padlóról és a falakról. A szövetek gyorsan magukba szívják a szagokat, és hosszú ideig megtartják azokat. Az alapos mosás az egyetlen módja annak, hogy tisztán tartsuk őket!

A szövetek mosásakor használjon mosószert és öblítőt. Kapcsolja be a dupla öblítési ciklust, majd akasszon ki mindent. A legjobb, ha a szőnyegeket, valamint az összes textíliát száraz tisztítással tisztítja.

Ne felejtsen el kezelni minden olyan területet, ahol a korom lerakódott, és végezzen alapos száraz és nedves végtisztítást. Tisztítsa meg és szárítsa meg a nedves és nedves. Fordítson figyelmet a szoba minden sarkára:

 • Padlók, mennyezetek és falak.
 • Ablakkeretek, ajtók és radiátorok
 • Bútorok (kárpitozott, szekrényes stb.)
 • dísztárgyak
 • Takarításkor nyissa ki az összes ablakot és ajtót, és teremtsen huzatot a helyiségben. A jó szellőzés segít a füst távoltartásában és az égés szagának csökkentésében.

Népszerű jogorvoslatok a szag eltávolítására

Most nézzünk meg néhányat a rendelkezésre álló jogorvoslatok közül, amelyek segíthetnek a szag gyors tisztításában.

Vízgőz és nedves törülközők

Először is, növelnie kell a szoba páratartalmát. A víz a legkönnyebben hozzáférhető adszorbens. A nedves lepedőket és törülközőket szét kell teríteni a lakásban, és amikor megszáradtak, újra meg kell nedvesíteni.

Tegye a vízzel teli edényeket a tűzhelyre, és forralja fel őket. Nyissa meg a melegvízcsapot, és kapcsolja be a zuhanyzót. A gőznek szét kell terjednie a szobákban.

Illatok

Helyezzen borsmenta vagy citrus illóolajos tartályokat a szobákban. Adja a citromszeleteket egy serpenyő forró vízhez. Szórja szét a csészealjakat a frissen főzött természetes kávéval a szobában. Gyújtson illatos gyertyákat és parfümrudakat.

Adszorbensek

Öntsd a szódabikarbónát tálkákba, és tedd félre hosszú időre. Ha szürkévé válik, a szódabikarbónát ki kell cserélni. Törjön össze egy csomag aktív széntablettát, és helyezze el őket tálkákban a szobában.

Az aktív szén kémiai abszorber, amely reakcióba lép és szelektíven elnyeli a környezetből származó anyagokat.

Szag katasztrofális tűz után

Ha tűz ütött ki egy lakásban vagy egy kis helyiségben, lehetetlen, hogy önmaga próbálja meg megfékezni. Minden hagyományos módszer hatástalan. A korom, a füst és a szagok eltávolításához takarító céget kell felkeresni.

A tűz utáni égett szag eltávolításához először meg kell tisztítania minden felületet, és el kell távolítania a tűz helyét. Ezután vegyszerekkel vagy ózonozással küzdjön a szag ellen.
Egy nagyobb tűz felszámolására több lehetősége is van.

Első lehetőség. Végezzen teljes felújítást – először is szerelje szét, ártalmatlanítsa a sérült bútorokat. Új felületkezelés minden felületen és új bútorok.

A második lehetőség. Alkalmazni egy takarító cég – lehet rendelni tisztítás után a tűz, eltávolítja a szagát égő, száraz tisztítás a kanapé, fotelek és szőnyegek, és miután elhagyta a szakemberek, hogy egy kozmetikai javítás.

Ha a tűz után a lakás tisztítása nélkül végzi el a javításokat, a szag megmarad. Például egy új feszített mennyezetet lehet felszerelni, de ez egy piszkos betonmennyezetet hagy maga után, és állandóan égő szagot áraszt.

A tűz- és füstkárokat követő szagoktól saját maga is megszabadulhat. Az eredmény attól függ, hogy mekkora erőfeszítést teszel bele, és milyen füstszinten füstölsz. Ha a füst túlságosan füstös, akkor a szagtól nem tud megszabadulni.

Vegyszerek a szag eltüntetésére

Az aeroszolokat alapos tisztítás után kell használni, használatuk során ne feledje a légzőszervek védelmét.

Az égésszag megszüntetésére egy speciális folyadék, a SmellOff használható. Ilyen esetekre szánták. Biztonságos a gépek és az emberek számára, mivel nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat – vízbázisú és hipoallergén.

Szintén népszerű az otthoni OdorGone, egy antibakteriális és természetes olajalapú szer, amely gyermek- és háziállat-biztonságos, és nem igényel kiöblítést.

Hogyan lehet megszabadulni az égett étel szagától?

A tűzhelyen hagyott edény vagy serpenyő kellemetlen égett szagot ígér a konyhában. Az ilyen szag tartós és nehezen ellenőrizhető. De vannak hatékony módszerek ennek kezelésére.

 • Szabaduljon meg az odaégett vagy megégett ételektől. Dobja ki egyenesen a szemétledobóba vagy egy kinti konténerbe.
 • Nyissa ki az ablakokat a konyhában és a többi helyiségben. Ezáltal huzat keletkezik, amely segít a kellemetlen szag távozásában.
 • Takarítsa ki alaposan a konyhát. Tisztítsa meg a konyhában a tűzhelyet, a készülékeket, az asztalokat, a szekrényajtókat és a padlót, mivel ezek magukba szívják a szagokat. A konyhaablak tülljét is ki kell mosni.
 • Hogy kellemes illatot varázsoljon a lakásba, forraljon fel egy fazék vizet, és dobjon bele néhány citromszeletet. Hagyjuk az egészet főni körülbelül egy órán át.
A serpenyőben eléggé szúrós és kellemetlen az égett étel szaga.

Az égett étel szagára a fent említett kémiai szereket is használhatja.

Ne használjon háztartási légfrissítőket, mivel azoknak csak átmeneti hatásuk van. Az illatanyagok és parfümök nem távolítják el a kellemetlen szagot.

Hogyan lehet eltávolítani a cigaretta szagát a lakásból

Azoknak, akik dohányoznak, és a konyhában, az erkélyen vagy a fürdőszobában tartanak dohányzási szünetet (mint az olaszok), mindig kellemetlen dohányszaguk lesz. Ezt nem mindenki szereti. Ezért elmondjuk, hogyan szabadulhatsz meg a dohánybűztől.

A lakásban lévő cigaretta szaga különösen kellemetlen a nemdohányzók számára. A népi tippek mellett számos, a kereskedelemben kapható dohányszag semlegesítő szert is használhat.

Bármilyen közhelyesen hangzik is ez a tanács, hagyja abba a dohányzást. A dohányszag együtt jár a szokással. Vagy egyszerűen ne dohányozzon otthon. Ha ez nem az Ön válasza, íme néhány egyszerűbb módszer a leszokásra.

 • Hígítson fel 1 csésze almaecetet 1 csésze vízben. Töröljön le minden bútort, asztalt, szekrényt, polcot és egyéb tárgyat. Ha szükséges, a padlót is megtisztíthatja ugyanezzel a folyadékkal. Tisztítás után alaposan szellőztesse ki a helyiséget.
 • Ha a laminált padló dohányszagú, szórjon szódabikarbónát a padlóra, és hagyja ott 24 órán át. Ezután porszívózza és mossa fel a padlót. Ha a szag nagyon tartós, az eljárást meg kell ismételni.
 • A bútorokról eltávolíthatja a cigaretta szagát, ha mosószappan és egy teáskanál szódabikarbóna szappanos oldatával kimossa azokat. Kárpitozott bútorokon is használhatja, de először meg kell győződnie arról, hogy a szövetek nem sérülnek.
 • Ha a szőnyeg dohányfüsttől átázott, egyszerűen kimoshatja szőnyegsamponnal és egy kis szódabikarbónával. Ez teljesen biztonságos, de hatékony a szőnyegek szagának eltávolításában.
 • A tüll és a függönyök mosása nélkül nem lehet teljesen eltávolítani a cigaretta szagát egy szobából. Egyszerűen küldje őket a mosógépbe, és szárítsa meg őket kint vagy az erkélyen. Ez nemcsak a szagtól szabadul meg, hanem a kátrány okozta sárgulástól is.
 • Használjon dohányszag semlegesítőt. Számos olyan spray áll rendelkezésre, amely kifejezetten a cigarettaszag ellen irányul.
 • Hogyan lehet megszüntetni a vizelet szagát egy lakásból
 • Egy ágyhoz kötött betegtől
 • Az ágyhoz kötött beteg vizeletszaga nemcsak kellemetlen, hanem az egészségre is káros. Végül is a vizelet üledékéből táplálkozó baktériumok elszaporodása miatt alakul ki, amelyek vizeletkristályokat képeznek, amelyek ammónia szagot bocsátanak ki. Tehát ezzel foglalkozni kell. Elmondjuk, hogyan.

A leghatékonyabb módszer a helyiség fehérítőszerrel történő kezelése. Ehhez a beteget átmenetileg át kell helyezni egy másik szobába.

A recept egyszerű. Hígítsa fel a fehérítőt vízzel. A keveréket a helyiségek mosására kell használni: padló, radiátorok, bútorok (kivéve a kárpitozott bútorokat) és ajtók. Ez nemcsak a szag eltávolításában segít, hanem a káros baktériumokat is elpusztítja. A fehérítőszeres kezelés után célszerű nedves felmosást végezni.

A sötét, kemény bútorok vizeletszagát mangánoldattal biztonságosan eltávolíthatja.

Ha friss vizeletfoltok jelentek meg, szódabikarbónát lehet rájuk önteni, hogy felszívja az összes nedvességet. Sajnos ez csak átmenetileg akadályozza meg a kellemetlen szag kialakulását.

A professzionális ózonkezelés már az első kezelés után megszabadít a kellemetlen szagtól. Ez biztosan nem okoz allergiás reakciókat, mint a klóros kezelés.

Ne próbálja meg parfümökkel és illatanyagokkal eltávolítani az ágyhoz kötött betegek szagát, mivel ezek csak rontanak a helyzeten, és még kellemetlenebb bűzt okoznak.

Macska vizelet szag

A macskák és a macskák a legkedveltebb háziállatok közé tartoznak. De egy macska, amely még nem szokott hozzá az alomtálcához, kellemetlen vizeletszagot okozhat a lakásban. Hogyan lehet megszabadulni tőle?

A legegyszerűbb megoldás, ha a friss foltokat a kárpitozott bútorokon, a szőnyegen és a padlón sima vodkával dörzsöljük be. Ezután azonban tisztítószert kell használnia, hogy eltávolítsa az alkohol kellemetlen szagát. A vizeletszagból azonban semmi sem marad.

Ha nincs vodkája, fogjon egy citromot, facsarja ki a levét, és hígítsa fel egy pohár vízben. Törölje át az érintett területeket a folyadékkal. Ez nemcsak a szagot szünteti meg, hanem el is ijeszti szőrös barátját, így nem kell majd újra odamennie, hogy ott könnyítsen magán.

A népi gyógymódok mellett speciális háztartási vegyszereket is használhat.

 • „OdorGone. Hipoallergén, természetes alapú tisztítószer. Szagsemlegesítő, és lakossági használatra alkalmas.
 • „Zoosan. Agresszív anyagokat, például klórt, fluort és foszfátot nem tartalmazó termék. Tökéletesen működik a vizeletszag ellen minden felületen.
 • „Desosan. A macska vizelet szagcsapda teljesen megszünteti a macska vizelet szagát. Élelmiszer-alapú illatanyagokon és biogén felületaktív anyagokon alapul.

Ha nem tud megszabadulni a kellemetlen szagtól

Egyetlen népi gyógymód vagy háztartási vegyszer sem garantálja a kellemetlen szagok teljes eltávolítását otthonából. Ezért néha jó ötlet, ha a feladatot egy takarítóra bízza, aki garantáltan frissességet hoz otthonába.

Nemcsak tisztítanak, hanem ózonizálnak is, ami aktív oxigénnel telíti a levegőt, és eltávolítja a kellemetlen szagokat, például a penészt, gombát stb.

A takarító cégek gyakran használnak ózont a lakásokhoz. Az ózon nemcsak a kellemetlen szagokat, hanem a baktériumokat és vírusokat is eltávolítja. Az ózonozás állítólag a leghatékonyabb és leghatékonyabb eljárás.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии