Hogyan tisztítsuk az ablakokat csíkok nélkül

H

Minden háziasszony időnként elgondolkodik azon, hogyan tisztítsa az ablakokat csíkok nélkül. Ennek három módja van.

 • Vásároljon speciális tisztítószereket, szivacsokat, rongyokat és szerszámokat.
 • Vegye fel a kapcsolatot egy takarítócéggel.
 • Használja a helyi eszközöket és találékonyságot.
 • Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan moshatod le az ablakokat anélkül, hogy csíkokat hagynál. És mégis egyszerű, de hatékony népi és modern módszereket kínál.

Miért jelennek meg az ablakfoltok

Mielőtt rátérnénk a tisztításra, ismerjük meg a tiszta ablakon keletkező csíkok fő okait.

Időjárási körülmények

Gyakran előfordul, hogy a tavasz kezdetén, amikor odakint napos idő van, a városokban a háziasszonyok szorgalmasan elkezdik az ablakok tisztítását a lakásokban és a magánházakban. A napsütés természetesen jó dolog – D-vitamint ad a szervezetünknek, és ennek következtében jó hangulatot. De a napsugarak az első okai annak, hogy az ablakokon csíkok keletkeznek a mosás után. Miért történik ez?

Az ablakmosás napsütéses időben nem a legjobb megoldás. A legjobb, ha az ablakokat meleg, borult vagy felhős időben mossa, amikor nem esik az eső.

Tény, hogy amikor ablakot mos, a nap nagyon gyorsan megszárítja a mosószert az üvegfelületen. Azt gondolhatja, hogy eltávolította a szennyeződést, és szárazra törölte az ablak felületét. De aztán csalódásodra csíkokat veszel észre.

Hogy elkerülje ezt a kellemetlenséget, akkor mossa az ablakokat, amikor felhős az idő, de nem esik az eső. Így a nap nem szárítja ki az ablaktisztítót, és könnyen, csíkok nélkül eltávolíthatja.

Csíkokat is hagyhat az ablakokon, ha szeles időben mossa őket. Ennek oka, hogy a szél a naphoz hasonlóan gyorsan kiszárítja a nedvességet az üvegen, és nem lesz ideje saját maga szárazra törölni.

Ennek megfelelően tervezze az ilyen tisztítást egy borult és szélcsendes napra. Ez jó az ablakoknak, mert nem lesznek csíkok, és Önnek is, mert nem lesz túl meleg és hideg.

A tisztítási sorrend be nem tartása

Az ablaktisztításhoz bizonyos lépéssorozatot kell követni. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy mindent megfelelően végezzünk, és ne hagyjunk csíkokat az üvegen.

Az egyik legnagyobb hiba az ablakok tisztításakor az, hogy az üvegtől és nem a kerettől indulunk el. Először a keretet kell megtisztítani. Ha ugyanis először az üveget mossa le, majd a keretre lép, akkor mindig foltok maradnak az ablak szélein.

Egy másik hiba, hogy az összes szárnyat egyszerre mossuk. Miközben az utolsó ablakot súrolja nedves szivaccsal vagy kefével, a mosószer már elkezdett megszáradni az előző ablakokon. Nem fogod tudni csíkok nélkül szárazra törölni. Az üvegfelületet többször meg kell nedvesíteni és áttörölni, ami plusz munkát jelent.

A fentiekből következtetéseket vonhatunk le. Kezdje az ablakkerettel, és egyszerre csak egy ablakszárnyat mosson le.

Hogyan készüljünk fel az ablaktisztításra

A munkaterület megfelelő szervezése nélkül nehéz lesz az ablakok megfelelő mosása. Ezért érdemes egy kicsit beszélni az ilyen munkára való felkészülésről.

A cselekvés algoritmusa a következő.

 1. Távolítson el minden dolgot és virágot az ablakpárkányról. Semmi felesleges nem lehet rajta.
 2. Távolítson el minden tüllt és függönyt, hogy ne legyenek útban. Ideális esetben küldje őket mosásra.
 3. Távolítsa el a redőnyöket, redőnyöket és szúnyoghálókat az ablakról.
 4. Készítsen szappanoldatot az ablakpárkány tisztításához: mosószappan + mosópor + mosogatószer.
 5. Készítsen elő szivacsokat, rongyokat, ecseteket és egy vizes edényt – vödröt vagy medencét.
 6. Zárja be a szoba ajtaját, hogy ne keletkezzen huzat – ami szintén a csíkok kialakulásának oka.
 7. Legyen a közelben minden, ami a munkához szükséges. Ez a lehető legkönnyebbé teszi a tisztítást.

Most, hogy minden készen áll, rátérhetünk a fő feladatra. Most pedig megosztunk néhány hatékony módszert, amelyekkel csíkok nélkül tisztává varázsolhatja ablakait.

Hogyan lehet csíkmentes ablakot kapni: a leghatékonyabb módszerek

Népi módszerek

 • Öntsön vizet egy medencébe vagy vödörbe, és adjon hozzá ecetet 1 liter vízhez 2 evőkanálnyit. Áztasson egy darab vászonruhát az oldatba, és mossa le az ablakot. Ezután törölje át az üvegfelületet ugyanezzel a ruhával vagy egy száraz ruhával vagy újságpapírral felülről lefelé.
 • Készítsen 4 liter langyos vízből, 2 evőkanál keményítőből, 100 ml ammóniából és ecetből álló oldatot. Adj hozzá egy kis kéket. Keverje össze az egészet, és öntse egy szórófejes flakonba. Az így kapott terméket fújja be az egész ablakot, törölje át egy szivaccsal, majd törölje szárazra egy papírtörlővel.
 • Vegyünk egy friss citromot, és facsarjunk ki belőle 50 ml levet. A készen kapható citromsav is használható. Adja a kivont levet egy pohár vízhez, és alaposan keverje össze. Öntse a folyadékot egy adagolóflakonba. Fújja az oldatot az ablakfelületre, és mossa le az ablakot. Ezután törölje szárazra papírtörlővel vagy újságpapírral.
Ablakok tisztítása népi gyógymódokkal.

Ez utóbbi módszer azért jó, mert nemcsak hogy nem hagy csíkokat, de kellemes citrusillatot is ad a szobának, és elriasztja a rovarokat az ablaktól. Egyébként jó alternatívája az ecetnek.

Professzionális szerszámok és felszerelések

Nemcsak a hivatásos ablaktisztítók, hanem az átlagos háziasszonyok is elvégezhetik ezt a munkát. Mindössze a megfelelő termékeket és eszközöket kell megvásárolnia. Ezek nemcsak a csíkok távoltartásában segítenek, hanem abban is, hogy az ablakok rendszeres időközönként tiszták maradjanak.

A professzionális megközelítéshez a következőkre lesz szüksége:

 1. Ablaktisztítók. Ablaktisztítót bármelyik helyi barkácsáruházban vásárolhat. Érdemes közép- vagy felső kategóriás ablaktisztítót vásárolni, mert az olcsó ablaktisztítók nem mindig hatékonyak, és gyakran csalódást okoznak a végeredményben: nem birkóznak meg a nehezen hozzáférhető szennyeződésekkel, nem adnak fényt, és csíkokat hagynak.
 2. Súrolókefék és kaparók. Ezek azok az elsődleges eszközök, amelyekre a munka hatékony elvégzéséhez szüksége lesz. A facsaró segít az ablakok hatékony sikálásában, és lemossa a víz- és mosószermaradványokat. A mágneskefékkel pedig az üveg mindkét oldalát tisztíthatja, még akkor is, ha az ablakszárnyak rögzítettek.
 3. Jets. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy gyorsan és pontosan, csíkok nélkül szárítsa meg az ablakokat. Egy egyszerű modell vagy egy kefével kombinált modell egyaránt megvásárolható.
 4. Természetesen nem szabad megfeledkezni a szivacsokról, speciális rongyokról és törlőkendőkről sem. Ezek ma már széles választékban kaphatók. Tehát csak Önön múlik, hogy megtalálja a saját személyes preferenciáját.

Mágneses kefék

Az ablaktisztítás minél egyszerűbbé és hatékonyabbá tétele érdekében érdemes megfontolni egy mágneses seprű beszerzését. Ez egy olcsó, de hasznos eszköz a háziasszonyok számára.

Két mágneses részből áll. Ennek a funkciónak köszönhetően egyszerre mindkét oldalról tisztíthatja az ablakokat. Időt takarít meg és biztonságossá teszi a tisztítást. És mindig elérheti az összes nehezen hozzáférhető helyet az ablak külső oldalán.

De ennek az eszköznek a másik előnye, hogy nem hagy csíkokat az üvegen, még a széleken sem.

Olcsó mágneses kefés modell, amely minimális vastagságú üveghez alkalmas

Ablaktisztító robot

Ahhoz, hogy az ablaktisztítás gondtalan és időtakarékos feladat legyen, vásárolhat egy speciális robotot. Az ablakot a lehető legtisztábban, legfényesebben és legfőképpen csíkmentesen tartja.

Példa egy üvegező robot működésére.

Ezek a robotok képesek az ablak egyik oldalát vagy két oldalát egyszerre tisztítani. Minden a modelltől függ. Kevés vagy semmilyen közreműködést vagy irányítást nem igényelnek Öntől, mivel a gyártók a robotporszívókhoz hasonlóan mesterséges intelligenciával ruházzák fel őket.

Természetesen egyesek számára ez drága vétel lehet. De a robot igazolja az árát. Mert nem kell kézzel magadnak tisztítanod az ablakot, a fejedet a szoba felénél kidugva, hogy az üveg külső oldalát megtisztítsd. És persze nem kell a csíkokkal küzdeni.

Takarítási szolgáltatások

Ha nem szeretné a fent említett megoldásokat elkészíteni, tisztítószereket és eszközöket vásárolni, egy takarítócéggel való kapcsolatfelvétel megkönnyítheti a feladatot.

A tapasztalt takarítók garantáltan csíkmentesen mossák le az összes ablakot, és időt takarítanak meg Önnek. Ezt egy olyan napon fogják elvégezni, amelyik Önnek megfelel. Egyáltalán nem kell belekeverednie.

Pénzt is megtakaríthat, mert nem kell termékeket, szivacsokat, rongyokat és speciális szerszámokat vásárolnia.

Miután végigolvasta ezt a cikket, közvetlenül ezen a weboldalon kérheti az ablaktisztítást. Egész Szentpéterváron dolgozunk a hét minden napján.

Ablaktisztítók: mit válasszunk

Végezetül pedig szeretnénk elmondani a megfelelő ablaktisztítókról, amelyekre érdemes odafigyelnie a választáskor.

 • „Mr. Muscle. Az egyik leghatékonyabb megoldás a szennyeződések eltávolítására bármilyen összetettségű ablakokról. Különleges összetétele, amely ammóniás alkoholt tartalmaz, segít abban, hogy az ablaktisztítás egyszerű és gyors feladat legyen, plakk és csíkok nélkül.
 • Jól megbirkózik az adott feladattal is. A Mr. Muscle-től eltérően azonban két változatban kapható – alkohollal vagy anélkül. Az utóbbi változatot ajánljuk, mivel a mosószerben lévő alkohol szúrós szagot áraszt, amit ki kell szellőztetni a helyiségből.
 • Az egyik legnépszerűbb mosószer a FÁK-ban. Ennek oka az alacsony ár és a jó minőség, amely nem rosszabb, mint a fenti két elődje.
 • Univerzális tisztítószer ablakokhoz és tükrökhöz. Környezetbarátsága és egészségügyi biztonsága jellemzi, különösen a gyermekek számára. Nem okoz irritációt a kezeken vagy egyéb allergiás reakciókat. Tökéletesen megbirkózik bármilyen összetett szennyeződéssel, és nem hagy csíkokat.
 • „Ablaktisztítóink az ablaktisztítás során kizárólag minőségi tisztítószereket használnak: Pro-Brite, Synergetic és Glass. Hipoallergén az emberek és a háziállatok számára, és biztonságosak a gyermekek számára.”

Mielőtt kiválasztja az ablaktisztítót, érdemes megnézni az online értékeléseket. Ezután képes lesz arra, hogy megvásárolja a megfelelőt az Ön árához és minőségéhez képest.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии