Cleaning-Aragorn névjegye

Takarítás tippek:Fugatisztítás otthon

"Nálunk az ajánlatkérés és a helyszíni felmérés teljesen ingyenes. A minőségi takarítás most elérhető áron! Tegyen próbára minket! "

 

Takarítás! Fugatisztítás otthon!

Publikálva ekkor: 2012. Februárr 06. írta itt: Takarítás
A fugák tisztítása általában igen időigényes feladat, de ha utána gondolunk milyen szennyeződés lehet, általában ami rátapad a fugára akkor igen egyszerű a dolgunk.

Milyen szennyeződések lehetnek ezek?

Konyhában:
Általában főzünk így pára keletkezik, aminek zsír tartalma van, és ez letapad mindenhova még a fugákban is. Így már tudhatunk egy dolgot, van egy zsíros szennyeződésünk, ami letapadt, és ami alatta van ez por és kosz, amit megkötött. A zsírt lúgos vegyszerrel lehet eltávolítani.  De ám ez is kárt okozhat a burkolatunkban, ha nem hígítjuk el bizonyos arányban.

Szaniter:
Nagyjából ugyan ez, de még párosul egy kis lecsapódott vízkővel is.
Javaslat egyszerűen:
Vegyünk egy körömkefét vagy egy nagyobb szálú sörtés erős kefét (vagy fugakefét toldóval). Kell még hozzá egy vödör víz, egy rongy és egy lúgos felmosó szer, aminek a ph értéke 10 –es. A szanitereknél egy kis vízkőoldó is.

Fogjunk hozzá:
4L-er vízhez adjunk hozzá fél liter lúgos vegyszert (felmosót). Áztassuk fel a burkolatunkat kis mennyiségű vegyszeres vízzel, mi ezt egy vizes porszívóval szórjuk fel. Várjunk 5 percet és a fugákat kissé dörzsöljük át a kefével a körülötte lévő burkolattal együtt, addig, míg láthatóan a kosz kiválik a fugából. Ezután töröljük át tiszta vízzel vagy szívjuk fel egy vizes porszívóval.
Szanitereknél felváltva vízkőoldó utána lúgos vegyszer.

Utó munka:
Ha ez kész van, akkor mossunk fel egy tiszta felmosó szettel.

Ui.:
Ez igen fárasztó munka, de az eredmény megéri!

 

Irjon hozzászólást vagy kérdezzen:

 

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás: